Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.

Austria Imperiala - povestea unui imperiu

Descriere

Destinatie: Ungaria

Durata: 1 zi, fara cazare

BUDAPESTA - GODOLLO - VIENA - MELK - SALZBURG - BAD ISCHL -
HALLSTATT - GRAZ - RIEGENSBURG - KASZTELYPalatul Imparatesei Sissi din Godollo - Capitala Regatului
Maghiar Budapesta - Capitala Imperiala Viena - Palatul Habsburgilor Schonnbrunn - Abatia Melk - Orasul Muzicii Salzburg - Kaiser Villa din Bad Ischl - Lacul
Hallstatt - Graz - Fabrica de ciocolata Zotter - Castelul medieval Riegersburg
- Marea Ungariei - Balaton


TARIFUL INCLUDE:


-Transport
cu autocar modern cu scaune rabatabile si aer conditionat, cu toate taxele de
drum si parcari incluse;


-5 nopti de
cazare cu mic dejun la hotelurile din oferta;


-asistenta
turistica pe traseu din partea unui insotitor de grup din RomaniaTARIFUL NU INCLUDE:


-asigurare
storno + medicala de sanatate


-biletele
de intrare pentru vizitarea obiectivelor turistice (muzee, asezaminte de cult
etc.) si nici eventualii ghizi pentru acestea - tarifele de vizitare ale
obiectivelor turistice au caracter orientativ, acestea putand suferi modificari
ulteriore realizarii programului;


-alte mese
decat cele inscriese in program;


-taxele de
sejur, acestea se achita direct la receptiile hotelurilor (intre 3 si 5
euro/persoana/noapte, in functie de categoria hotelurilor si de tara);


-Tarife
aprox. intrari obiective: Palat Godollo: Adult: 11 euro, Student 6,5 euro; Palat
Schonbrunn: Grand Tour:


Adult: 26 euro, Student: 22 euro, Copii: 19 euro; Abatia Melk: Adult:
16 euro, Studenti si elevi: 9,5 euro; Catedrala din Salzburg: Adult: 5 euro, pana la 18
ani e gratuit; Palatul Kaiser Villa: Adult: 16 euro, Studenti: 14,5 euro; Fabrica de
ciocolata Zotter: Choco Tour: Adult: 20 euro, Adolescenti (11-17 ani): 17 euro, Copii
(6-10 ani): 14 euro; Castel Riersburg: Adult: 25 euro; Pensionari si grupuri: 22 euro.


* Tariful este calculat la un grup de minim 30 persoane.
Pentru un numar mai mic de persoane se va recalcula transportul. Turistii vor
fi instiintati de acest supliment cu 7 zile inainte de plecare.
** La inscriere se achita un avans de minim 30%  , diferenta cu minim 21 de zile inainte de
plecare.
*** Ordinea ocuparii locurilor in autocar este ordinea
achitarii avansului.

INFORMATII PRECONTRACTUALE GENERALE - CIRCUITE EXPERT TRAVEL

INFORMATII DESPRE TRANSPORTUL TERESTRU:
-Transportul terestru se va executa cu autocare subInchiriate de capacitate 29 pana la 55 locuri in functie de marimea grupului
-Autocarele sunt dotate cu aer conditionat, statie audio video, scaune reglabile. Autocarele vor fi clasificate minim 2*.
-Asezarea in autocar se va face in ordinea inscrierilor, locurile nu se nominalizeaza.
-Conform legislatiei in vigoare, in cazul vehiculelor ramase imobilizate pe traseu, in cazul defectiunilor care nu se pot remedia, trasportatorul este obligat sa asigure preluarea persoanelor in termen de maximum 3 ore in judet, 5 ore in tara si in termen de maximum 16 ore in cazul transporturilor in trafic international;
-Orarul de imbarcare/ debarcare este specificat in programul excursiei. Orele sunt aproximative, pot suferi modificari care vor fi transmise turistilor in informarea de plecare.
-Programul excursiei poate fi modificat de catre conducatorul grupului in situatii exceptionale (accidente, trafic ingreunat, blocat, urgente medicale ale unora dintre pasageri, defectiuni tehnice)

ACTE NECESARE CALATORIEI SI INFORMATII LEGATE DE CALATORIE:

-Documentele necesare pentru trecerea frontierelor pe traseu: pasaport turistic/carte de identitate valabila minim 6 luni de la data iesirii din tara.
-In cazul in care turistul detine act de identitate tip buletin (cu file) agentia vanzatoare este obligata sa informeze turistul ca la punctele de trecere a frontierelor NU SE ACCEPTA acest tip de document ce atesta identitatea turistului! Se accepta doar modelul nou de carte de identitate.
-Regulament documente de calatorie minori:
- pasaport turistic/carte de identitate valabila minim 6 luni de la data iesirii din tara
- minorii care sunt insotiti de un singur parinte vor trebui sa prezinte politiei de frontiera acordul parental al parintelui ce nu insoteste minorul - se obtine de la notariat
- minorii ce calatoresc neinsotiti de nici unul dintre parinti va trebui sa prezinte acordul parintilor, iar persoana ce il insoteste trebuie sa detina cazier judiciar valabil. Pentru mai multe informatii va rugam sa accesati www.politiadefrontiera.ro!
- persoanele care calatoresc cu copii sub 18 ani trebuie sa detina pe langa pasaportul acestora si o copie a certificatului de nastere al copiilor (este posibil ca autoritatile de la frontiera sa o solicite)
-Agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu.
-Turistul are obligatia de a respecta legile tarilor tranzitate/vizitate, indiferent daca acestea difera fata de legile din Romania. Nerespectarea acestora atrage dupa sine, raspunderea turistului respectiv in fata autoritatilor locale, agentia neasumandu-si raspunderea fata de turistul respectiv (nu se ramburseaza sume aferente serviciilor neprestate din acest motiv).
-Agentia nu este raspunzatoare pentru pierderea sau furtul bagajelor, a actelor sau a obiectelor personale; in cazul in care aceste situatii nedorite apar, turistul are obligatia de a depune personal plangere la compania sau organele competente.
-Turistii vor fi informati daca pe traseul circuitului se necesita obtinerea de vize sau sunt necesare vaccinari speciale pentru destinatiile din program.

CONDITII FINANCIARE DE INSCRIERE:
-30% se achita la inscriere
*Optional, in cazul circuitelor cu avionul sau daca turistul opteaza pentru transport avion se achita integral contra-valoarea biletului de avion in momentul achizitiei biletului si in caz de retragere sau renuntare sau modificare de nume, tariful biletului de avion este nereturnabil.
-Diferenta se achita cu 30 zile inainte de plecare/data de check-in

PENALITATI IN CAZ DE RETRAGERE:
-0% din pretul pachetului de servicii, daca renuntarea se face cu mai mult de 60 de zile calendaristice inainte de inceperea executarii pachetului (data plecarii), mai putin contra-valoarea biletului de avion, care este neramburasbila
-30% din pretul pachetului de servicii, daca renuntarea se face in intervalul de 60 - 30 zile inainte de inceperea executarii pachetului (data plecarii);
-100% din pretul pachetului de servicii daca renuntarea se face cu mai putin de 30 de zile inainte de inceperea executarii pachetului (data plecarii) sau nu se prezinta la program.
-100% daca anularea se face din urmatoarele cauze: in cazul in care calatorul nu este lasat sa treaca una din frontierele de pe traseul excursiei, din motive care sunt legate exclusiv de persoana sa sau din motive care nu pot fi imputate Agentiei;
-100% in cazul in care calatorul nu respecta conditiile generale ale Agentiei, prezinta acte incomplete sau false, nu are pasaport sau nu achita integral excursia in termenele stipulate;
-Penalizarile pentru anularea biletelor de avion tin de politica de anulare a fiecarei companii aeriene si vor fi aduse la cunostinta turistului in momentul achizitiei biletului.
-Va reamintim ca incheierea unei Asigurari STORNO de calatorie poate acoperi pierderile financiare cauzate de anulare, contracarand efectul penalizarilor aplicate. Va recomandam sa uzati de acest mijloc de protectie financiara care acopera cele mai frecvente evenimente ce cauzeaza anularea calatoriei.

CONSTITUIREA GRUPULUI:
-Tarifele au fost calculate la grup de minim 35 turisti. Suplimentul pentru grup 25-34 persoane, 30 euro, se va achita doar in caz de nevoie, la finalizarea grupului, in saptamana plecarii.
-Pentru un numar mai mic de 35 participanti, pretul se recalculeaza sau circuitul se reprogrameaza.
-De asemenea, in cazul unui grup mai mic, agentia isi rezerva dreptul de a schimba compania aeriana sau hotelurile, cu pastrarea standardelor si cu informarea prealabila a turistilor inscrisi.

ASISTENTA TURISTICA, VIZITE, EXCURSII OPTIONALE:
-Turoperatorul, in pachetul de servicii de circuite culturale presteaza servicii de ghid turism din partea agentiei, dar legislatia internationala nu permite intotdeauna ghidajul in muzee si la obiective turistice de catre ghidul roman
-Ghidul roman va face prezentarea in autocar si va asigura traducerea explicatiilor date de ghidul local in situatia in care grupul de turisti hotaraste angajarea acestuia. Angajarea unui ghid local poate fi absolut necesara in functie de tarile vizitate.
-Conform reglementarilor internationale, serviciile de ghidaj in interiorul muzeelor pot fi asigurate doar de catre ghizii locali
-Conducatorul de grup poate modifica programul actiunii in anumite conditii obiective.
-Unele excursiile optionale se efectueaza la fata locului cu agentii locale. Sumele aferente acestor excursii nu se incaseaza in numele si pentru agentia Tour Operatoare. Preturile excursiilor optionale pot fi mai mari decat cele ale excursiilor ce pot fi achizitionate de la receptia hotelurilor, aceasta datorandu-se faptului ca persoanele participante vor avea la dispozitie un mijloc de transport care ii va duce si ii va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei si dupa caz ghid local.
-Pretul excursiilor este calculat pentru un grup minim de 20 persoane. La un numar mai mic de participanti pretul creste proportional; daca numarul persoanelor Inscrise la excursiile optionale este suficient de mare, insotitorul de grup se va alatura turistilor care au achizitionat respectivele excursii, astfel incat cei care raman la hotel vor avea program liber fara insotitor.
-In situatia in care excursia optionala se va desfasura fara prezenta insotitorului de grup (din cauza numarului mic de participanti), limba de comunicare va fi engleza.
-Acest program nu este recomandat persoanelor cu mobilitate redusa.
-In situatia in care turistul are cerinte speciale, cum ar fi dar fara a se limita la: camere alaturate sau cu o anumita iocalizare, meniu special, acestea vor fi cu titlul de solicitare catre prestatori dar nu vor fi considerate confirmate decat in masura posibilitatilor de la fata locului.

EVENTUALE EVOLUTII ALE PRETULUI:
-Preturile agreate la incheierea contractului pot sa creasca sau sa scada in functie de anumiti factori obiectivi.
-Cresterile de pret sunt influentate de cresteri ale cursului de schimb, cresteri ale pretului petrolului, cresterea taxelor de survol, etc. In cazul unei cresteri de pret mai mare de 8%, clientul poate rezilia contractul fara a plati penalizari de retragere.
-Scaderile de pret pot fi datorate unor promotii facute de hoteluri sau de catre agentia organizatoare. Aceste reduceri sunt limitate pentru o anumita perioada de timp si pentru un anumit numar de locuri. Promotia poate fi Intrerupta inainte de terminarea perioadei de valabilitate fara obligatia din partea organizatorului de a anunta epuizarea locurilor puse In vanzare. In acelasi timp agentia organizatoare nu are obligatia de a reduce pretul conform promotiei, pentru clientii care au achizitionat anterior acelasi pachet, dar la un pret mai mare.
-In cazul in care cererea este mai mare decat locurile prestabilite pentru grup, iar biletele de avion au suferit cresteri se va comunica turistului suplimentul de tarif si numai dupa acordul scris se va incheia contractul de prestari servicii turistice.

INFORMATII REFERITOARE LA CAZARE:
-Categoria unitatilor de cazare este cea specificata in program
-Clasificarea pe stele a hotelurilor este cea atribuita de oficialitatile locale. Ca atare, facilitatile comune si cele ale camerelor sunt conforme cu standardele locale.
-Daca hotelul este schimbat din motive care nu tin de agentie, va fi inlocuit cu un altul de aceeasi categorie.
-Persoanele care calatoresc singure pot opta pentru camera single sau pentru partaj, caz in care agentia va propune, in functie de inscrierile existente sau ulterioare, un partaj. In situatia in care nu exista partaj pana la expirarea termenului limita de inscriere, agentia nu se obliga sa suporte diferenta de camera single, in consecinta turistul poate sa se retraga fara penalizari sau sa opteze pentru camera single.
-Tariful pentru copil este valabil in cazul in care acesta sta in camera cu doi adulti. Pentru a beneficia de tariful de copil acesta trebuie sa nu fi implinit varsta de 12 ani. Pentru a beneficia de tariful de copil acesta trebuie sa nu fi depasit la data inceperii calatoriei varsta mentionata in program.
-Distributia camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de insotitorul de grup.
-Turistul are obligatia de a respecta regulile hoteliere internationale sau regulile hoteliere specifice din tarile vizitate (sa nu deranjeze alti clienti din hotel, sa pastreze linistea, sa nu consume alimente in camera, sa nu distruga/deterioreze/pateze obiecte din camere, etc). Necunoasterea acestora, nu exonereaza turistul de la raspundere.
-Turistul este direct raspunzator pentru deteriorarea camerelor hoteliere sau a autocarului/mijlocului de transport, agentia neasumandu-si raspunderea fata de turistul respectiv, care va urma sa despagubeasca institutia respectiva pentru daunele cauzate.
-Hotelul isi rezerva dreptul de a solicita fiecarui turist o suma cash sau o copie a cartii de credit personale, ca garantie pentru cheltuielile suplimentare ce urmeaza a fi facute pe parcursul sederii.
-Pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelierul poate solicita taxe suplimentare; in momentul sosirii la hotel solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra lor.

INFORMATIA PENTRU PLECARE/ SEJUR:
Informatiile detaliate despre circuit vor fi transmise turistilor pe un suport durabil: site www.experttravel.ro, email, imprimat, SMS, inainte de plecare cu minim 3 zile si vor cuprinde urmatoarele puncte:
- Detalii insotitor grup/ ghid - nume, persoana de contact, telefon
- Detalii mijloc de transport, numar de inmatriculare, numar telefon autocar imbarcari.
- Orar de zbor actualizat (daca este cazul)
- Orar de transport actualizat (daca este cazul)
- Hotelurile confirmate
- Transferurile pentru aeroport
- Excursii optionale/ informare tarife

OBSERVATII:
-Prezentul document constituie anexa la contractul de prestari servicii.
-La Inscriere turistul are obligatia sa semneze de luare la cunostinta a informatiilor precontractuale:

Nume si prenume turist (turisti sau lider de grup) SemnaturaDestinatie: Ungaria

Durata: 1 zi, fara cazare

BUDAPESTA - GODOLLO - VIENA - MELK - SALZBURG - BAD ISCHL -
HALLSTATT - GRAZ - RIEGENSBURG - KASZTELYPalatul Imparatesei Sissi din Godollo - Capitala Regatului
Maghiar Budapesta - Capitala Imperiala Viena - Palatul Habsburgilor Schonnbrunn - Abatia Melk - Orasul Muzicii Salzburg - Kaiser Villa din Bad Ischl - Lacul
Hallstatt - Graz - Fabrica de ciocolata Zotter - Castelul medieval Riegersburg
- Marea Ungariei - Balaton


TARIFUL INCLUDE:


-Transport
cu autocar modern cu scaune rabatabile si aer conditionat, cu toate taxele de
drum si parcari incluse;


-5 nopti de
cazare cu mic dejun la hotelurile din oferta;


-asistenta
turistica pe traseu din partea unui insotitor de grup din RomaniaTARIFUL NU INCLUDE:


-asigurare
storno + medicala de sanatate


-biletele
de intrare pentru vizitarea obiectivelor turistice (muzee, asezaminte de cult
etc.) si nici eventualii ghizi pentru acestea - tarifele de vizitare ale
obiectivelor turistice au caracter orientativ, acestea putand suferi modificari
ulteriore realizarii programului;


-alte mese
decat cele inscriese in program;


-taxele de
sejur, acestea se achita direct la receptiile hotelurilor (intre 3 si 5
euro/persoana/noapte, in functie de categoria hotelurilor si de tara);


-Tarife
aprox. intrari obiective: Palat Godollo: Adult: 11 euro, Student 6,5 euro; Palat
Schonbrunn: Grand Tour:


Adult: 26 euro, Student: 22 euro, Copii: 19 euro; Abatia Melk: Adult:
16 euro, Studenti si elevi: 9,5 euro; Catedrala din Salzburg: Adult: 5 euro, pana la 18
ani e gratuit; Palatul Kaiser Villa: Adult: 16 euro, Studenti: 14,5 euro; Fabrica de
ciocolata Zotter: Choco Tour: Adult: 20 euro, Adolescenti (11-17 ani): 17 euro, Copii
(6-10 ani): 14 euro; Castel Riersburg: Adult: 25 euro; Pensionari si grupuri: 22 euro.


* Tariful este calculat la un grup de minim 30 persoane.
Pentru un numar mai mic de persoane se va recalcula transportul. Turistii vor
fi instiintati de acest supliment cu 7 zile inainte de plecare.
** La inscriere se achita un avans de minim 30%  , diferenta cu minim 21 de zile inainte de
plecare.
*** Ordinea ocuparii locurilor in autocar este ordinea
achitarii avansului.

INFORMATII PRECONTRACTUALE GENERALE - CIRCUITE EXPERT TRAVEL

INFORMATII DESPRE TRANSPORTUL TERESTRU:
-Transportul terestru se va executa cu autocare subInchiriate de capacitate 29 pana la 55 locuri in functie de marimea grupului
-Autocarele sunt dotate cu aer conditionat, statie audio video, scaune reglabile. Autocarele vor fi clasificate minim 2*.
-Asezarea in autocar se va face in ordinea inscrierilor, locurile nu se nominalizeaza.
-Conform legislatiei in vigoare, in cazul vehiculelor ramase imobilizate pe traseu, in cazul defectiunilor care nu se pot remedia, trasportatorul este obligat sa asigure preluarea persoanelor in termen de maximum 3 ore in judet, 5 ore in tara si in termen de maximum 16 ore in cazul transporturilor in trafic international;
-Orarul de imbarcare/ debarcare este specificat in programul excursiei. Orele sunt aproximative, pot suferi modificari care vor fi transmise turistilor in informarea de plecare.
-Programul excursiei poate fi modificat de catre conducatorul grupului in situatii exceptionale (accidente, trafic ingreunat, blocat, urgente medicale ale unora dintre pasageri, defectiuni tehnice)

ACTE NECESARE CALATORIEI SI INFORMATII LEGATE DE CALATORIE:

-Documentele necesare pentru trecerea frontierelor pe traseu: pasaport turistic/carte de identitate valabila minim 6 luni de la data iesirii din tara.
-In cazul in care turistul detine act de identitate tip buletin (cu file) agentia vanzatoare este obligata sa informeze turistul ca la punctele de trecere a frontierelor NU SE ACCEPTA acest tip de document ce atesta identitatea turistului! Se accepta doar modelul nou de carte de identitate.
-Regulament documente de calatorie minori:
- pasaport turistic/carte de identitate valabila minim 6 luni de la data iesirii din tara
- minorii care sunt insotiti de un singur parinte vor trebui sa prezinte politiei de frontiera acordul parental al parintelui ce nu insoteste minorul - se obtine de la notariat
- minorii ce calatoresc neinsotiti de nici unul dintre parinti va trebui sa prezinte acordul parintilor, iar persoana ce il insoteste trebuie sa detina cazier judiciar valabil. Pentru mai multe informatii va rugam sa accesati www.politiadefrontiera.ro!
- persoanele care calatoresc cu copii sub 18 ani trebuie sa detina pe langa pasaportul acestora si o copie a certificatului de nastere al copiilor (este posibil ca autoritatile de la frontiera sa o solicite)
-Agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu.
-Turistul are obligatia de a respecta legile tarilor tranzitate/vizitate, indiferent daca acestea difera fata de legile din Romania. Nerespectarea acestora atrage dupa sine, raspunderea turistului respectiv in fata autoritatilor locale, agentia neasumandu-si raspunderea fata de turistul respectiv (nu se ramburseaza sume aferente serviciilor neprestate din acest motiv).
-Agentia nu este raspunzatoare pentru pierderea sau furtul bagajelor, a actelor sau a obiectelor personale; in cazul in care aceste situatii nedorite apar, turistul are obligatia de a depune personal plangere la compania sau organele competente.
-Turistii vor fi informati daca pe traseul circuitului se necesita obtinerea de vize sau sunt necesare vaccinari speciale pentru destinatiile din program.

CONDITII FINANCIARE DE INSCRIERE:
-30% se achita la inscriere
*Optional, in cazul circuitelor cu avionul sau daca turistul opteaza pentru transport avion se achita integral contra-valoarea biletului de avion in momentul achizitiei biletului si in caz de retragere sau renuntare sau modificare de nume, tariful biletului de avion este nereturnabil.
-Diferenta se achita cu 30 zile inainte de plecare/data de check-in

PENALITATI IN CAZ DE RETRAGERE:
-0% din pretul pachetului de servicii, daca renuntarea se face cu mai mult de 60 de zile calendaristice inainte de inceperea executarii pachetului (data plecarii), mai putin contra-valoarea biletului de avion, care este neramburasbila
-30% din pretul pachetului de servicii, daca renuntarea se face in intervalul de 60 - 30 zile inainte de inceperea executarii pachetului (data plecarii);
-100% din pretul pachetului de servicii daca renuntarea se face cu mai putin de 30 de zile inainte de inceperea executarii pachetului (data plecarii) sau nu se prezinta la program.
-100% daca anularea se face din urmatoarele cauze: in cazul in care calatorul nu este lasat sa treaca una din frontierele de pe traseul excursiei, din motive care sunt legate exclusiv de persoana sa sau din motive care nu pot fi imputate Agentiei;
-100% in cazul in care calatorul nu respecta conditiile generale ale Agentiei, prezinta acte incomplete sau false, nu are pasaport sau nu achita integral excursia in termenele stipulate;
-Penalizarile pentru anularea biletelor de avion tin de politica de anulare a fiecarei companii aeriene si vor fi aduse la cunostinta turistului in momentul achizitiei biletului.
-Va reamintim ca incheierea unei Asigurari STORNO de calatorie poate acoperi pierderile financiare cauzate de anulare, contracarand efectul penalizarilor aplicate. Va recomandam sa uzati de acest mijloc de protectie financiara care acopera cele mai frecvente evenimente ce cauzeaza anularea calatoriei.

CONSTITUIREA GRUPULUI:
-Tarifele au fost calculate la grup de minim 35 turisti. Suplimentul pentru grup 25-34 persoane, 30 euro, se va achita doar in caz de nevoie, la finalizarea grupului, in saptamana plecarii.
-Pentru un numar mai mic de 35 participanti, pretul se recalculeaza sau circuitul se reprogrameaza.
-De asemenea, in cazul unui grup mai mic, agentia isi rezerva dreptul de a schimba compania aeriana sau hotelurile, cu pastrarea standardelor si cu informarea prealabila a turistilor inscrisi.

ASISTENTA TURISTICA, VIZITE, EXCURSII OPTIONALE:
-Turoperatorul, in pachetul de servicii de circuite culturale presteaza servicii de ghid turism din partea agentiei, dar legislatia internationala nu permite intotdeauna ghidajul in muzee si la obiective turistice de catre ghidul roman
-Ghidul roman va face prezentarea in autocar si va asigura traducerea explicatiilor date de ghidul local in situatia in care grupul de turisti hotaraste angajarea acestuia. Angajarea unui ghid local poate fi absolut necesara in functie de tarile vizitate.
-Conform reglementarilor internationale, serviciile de ghidaj in interiorul muzeelor pot fi asigurate doar de catre ghizii locali
-Conducatorul de grup poate modifica programul actiunii in anumite conditii obiective.
-Unele excursiile optionale se efectueaza la fata locului cu agentii locale. Sumele aferente acestor excursii nu se incaseaza in numele si pentru agentia Tour Operatoare. Preturile excursiilor optionale pot fi mai mari decat cele ale excursiilor ce pot fi achizitionate de la receptia hotelurilor, aceasta datorandu-se faptului ca persoanele participante vor avea la dispozitie un mijloc de transport care ii va duce si ii va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei si dupa caz ghid local.
-Pretul excursiilor este calculat pentru un grup minim de 20 persoane. La un numar mai mic de participanti pretul creste proportional; daca numarul persoanelor Inscrise la excursiile optionale este suficient de mare, insotitorul de grup se va alatura turistilor care au achizitionat respectivele excursii, astfel incat cei care raman la hotel vor avea program liber fara insotitor.
-In situatia in care excursia optionala se va desfasura fara prezenta insotitorului de grup (din cauza numarului mic de participanti), limba de comunicare va fi engleza.
-Acest program nu este recomandat persoanelor cu mobilitate redusa.
-In situatia in care turistul are cerinte speciale, cum ar fi dar fara a se limita la: camere alaturate sau cu o anumita iocalizare, meniu special, acestea vor fi cu titlul de solicitare catre prestatori dar nu vor fi considerate confirmate decat in masura posibilitatilor de la fata locului.

EVENTUALE EVOLUTII ALE PRETULUI:
-Preturile agreate la incheierea contractului pot sa creasca sau sa scada in functie de anumiti factori obiectivi.
-Cresterile de pret sunt influentate de cresteri ale cursului de schimb, cresteri ale pretului petrolului, cresterea taxelor de survol, etc. In cazul unei cresteri de pret mai mare de 8%, clientul poate rezilia contractul fara a plati penalizari de retragere.
-Scaderile de pret pot fi datorate unor promotii facute de hoteluri sau de catre agentia organizatoare. Aceste reduceri sunt limitate pentru o anumita perioada de timp si pentru un anumit numar de locuri. Promotia poate fi Intrerupta inainte de terminarea perioadei de valabilitate fara obligatia din partea organizatorului de a anunta epuizarea locurilor puse In vanzare. In acelasi timp agentia organizatoare nu are obligatia de a reduce pretul conform promotiei, pentru clientii care au achizitionat anterior acelasi pachet, dar la un pret mai mare.
-In cazul in care cererea este mai mare decat locurile prestabilite pentru grup, iar biletele de avion au suferit cresteri se va comunica turistului suplimentul de tarif si numai dupa acordul scris se va incheia contractul de prestari servicii turistice.

INFORMATII REFERITOARE LA CAZARE:
-Categoria unitatilor de cazare este cea specificata in program
-Clasificarea pe stele a hotelurilor este cea atribuita de oficialitatile locale. Ca atare, facilitatile comune si cele ale camerelor sunt conforme cu standardele locale.
-Daca hotelul este schimbat din motive care nu tin de agentie, va fi inlocuit cu un altul de aceeasi categorie.
-Persoanele care calatoresc singure pot opta pentru camera single sau pentru partaj, caz in care agentia va propune, in functie de inscrierile existente sau ulterioare, un partaj. In situatia in care nu exista partaj pana la expirarea termenului limita de inscriere, agentia nu se obliga sa suporte diferenta de camera single, in consecinta turistul poate sa se retraga fara penalizari sau sa opteze pentru camera single.
-Tariful pentru copil este valabil in cazul in care acesta sta in camera cu doi adulti. Pentru a beneficia de tariful de copil acesta trebuie sa nu fi implinit varsta de 12 ani. Pentru a beneficia de tariful de copil acesta trebuie sa nu fi depasit la data inceperii calatoriei varsta mentionata in program.
-Distributia camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de insotitorul de grup.
-Turistul are obligatia de a respecta regulile hoteliere internationale sau regulile hoteliere specifice din tarile vizitate (sa nu deranjeze alti clienti din hotel, sa pastreze linistea, sa nu consume alimente in camera, sa nu distruga/deterioreze/pateze obiecte din camere, etc). Necunoasterea acestora, nu exonereaza turistul de la raspundere.
-Turistul este direct raspunzator pentru deteriorarea camerelor hoteliere sau a autocarului/mijlocului de transport, agentia neasumandu-si raspunderea fata de turistul respectiv, care va urma sa despagubeasca institutia respectiva pentru daunele cauzate.
-Hotelul isi rezerva dreptul de a solicita fiecarui turist o suma cash sau o copie a cartii de credit personale, ca garantie pentru cheltuielile suplimentare ce urmeaza a fi facute pe parcursul sederii.
-Pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelierul poate solicita taxe suplimentare; in momentul sosirii la hotel solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra lor.

INFORMATIA PENTRU PLECARE/ SEJUR:
Informatiile detaliate despre circuit vor fi transmise turistilor pe un suport durabil: site www.experttravel.ro, email, imprimat, SMS, inainte de plecare cu minim 3 zile si vor cuprinde urmatoarele puncte:
- Detalii insotitor grup/ ghid - nume, persoana de contact, telefon
- Detalii mijloc de transport, numar de inmatriculare, numar telefon autocar imbarcari.
- Orar de zbor actualizat (daca este cazul)
- Orar de transport actualizat (daca este cazul)
- Hotelurile confirmate
- Transferurile pentru aeroport
- Excursii optionale/ informare tarife

OBSERVATII:
-Prezentul document constituie anexa la contractul de prestari servicii.
-La Inscriere turistul are obligatia sa semneze de luare la cunostinta a informatiilor precontractuale:

Nume si prenume turist (turisti sau lider de grup) SemnaturaItinerariu

Ziua 1

(MARTI, 25.07.2023): CLUJ-NAPOCA - BAIA MARE - SATU MARE - GODOLLO - BUDAPESTA
Incepem explorarea fermecatoarelor peisaje si castele din ceea ce a fost odata Austria Imperiala la Godollo, pentru a descoperi cel mai faimos si romantic monument al asezarii, care se afla la 30 km de Budapesta, si este cel mai mare castel baroc din Ungaria, Castelul Grassalkovich, fiind si o destinatie preferata de vacanta a Imparatesei Sisi, sotia Imparatului Franz Josef I al Austriei. Vom vizita exponatele interesante ale muzeului, vom gusta prajiturile traditionale din cafenea si vom face o plimbare in parcul plin de copaci umbrosi, avand o atmosfera intima, atat vara, cat si iarna.
Mergem mai departe, in Capitala Regatului Maghiar - Budapesta, pretioasa bijuterie a Dunarii, care este considerata de foarte multi ca fiind Parisul din Est, iar majoritatea turistilor care au vizitat-o afirma ca este unul dintre cele mai frumoase orase din Europa. Formata din trei orase unificate - Buda, Obuda si Pesta - capitala Ungariei este inclusa in Patrimoniul Mondial UNESCO. Budapesta este combinatia perfecta dintre o istorie fascinanta, o pozitie geografica unica si stiluri architecturale foarte diverse. De la muzee care ne poarta intr-o calatorie in timp, pana la centrele termale de relaxare, metropola ofera optiuni pentru o varietate de turisti. Obiectivele turistice sunt numeroase, iar noi le vom trece in revista pe cateva dintre monumentele emblematice ale capitalei: Castelul Buda, Bastionul Pescarilor, Biserica Matia, Parlamentul, Podul cu Lanturi, Bazilica Sf. Stefan.
Un alt motiv pentru a calatori la Budapesta este sa te bucuri de bucataria sa abundenta si delicioasa. Trebuie neaparat sa incercati cateva dintre mancarurile tipice maghiare, precum gulas, langos si Paprikas Csirke.
Cazare la hotel 2/3* in zona Budapesta.

Ziua 2

(MIERCURI, 26.07.2023): BUDAPESTA - VIENA
Astazi pornim in amonte pe Dunare, si ne oprim intr-un alt orasul traversat de Dunare - Viena a fost capitala imperiala si resedinta familiei de Habsburg pentru secole la rand, lucru care a dus la dezvoltarea sa, devenind unul dintre cele mai importante centre culturale si politice in Europa. Cand ne gandim la faimosul oras ne gandim automat la palatele imparatilor si ale nobililor din Imperiu, bulevarde largi presarate din loc in loc cu piete care celebreaza trecutul glorios al Imperiului, teatre si biserici baroc, dar Viena este veche, Viena este noua - si atat de variata: de la constructiile grandioase in stil baroc, pana la Jugendstilul de aur si pana la arhitectura moderna.
Eleganta Vienei este fara egal in Europa, iar asta o simti cel mai bine inconjurat de aroma cafelei proaspat macinate, intr-o cafenea vieneza, unde lumea imbracata sic sta la o cafea si la un croissant in pauza de masa, o traditie veche de aproape 300 de ani, o traditie aparuta mai mult dintr-o necesitate, dar povestea cafenelelor vieneze o veti afla acolo!
Cele mai emblematice locuri ale Vienei va asteapta sa le descoperiti povestile: Piata Maria Tereza, cu ale sale muzee in oglinda, Palatul Hofburg, Graben Strasse, Monumentul Ciumei, Bazilica Sf. Stefan, Primaria si sa nu uitam de Ring Strasse, care are o istorie foarte interesanta.
Cazare la hotel 2/3* in zona Viena.

Ziua 3

(JOI, 27.07.2023): VIENA - MELK - SALZBURG
Servim micul dejun apoi mergem la Palatul Schonnbrunn, care este fosta resedinta de vara a Habsburgilor si se mandreste cu saloane imperiale de lux, o gradina magnifica, prima gradina zoologica din lume, un muzeu al trasurilor imperial, o oranjerie, si multe altele, iar noi vom vizita interioarele vaste si luxoase ale apartamentelor in care a locuit odata Imparateasa Maria Tereza impreuna cu copii sai, dintre care cea mai celebra fiica a sa: Maria Antoinetta, si ale apartamentelor in care au locuit Imparatul Franz Joseph si Imparateasa Elisabeta a Austriei, cunoscuta ca Sissi.
Dupa vizita la palat mergem mai departe, spre Salzburg, iar pe drum vom face o oprire la Abatia Melk, faimoasa mai ales datorita romanului Numele Trandafirului de Umberto Eco, autorul plasand actiunea romanului la Abatia Melk. Abatia Melk este un exemplu superb de cladire in stil baroc austriac, aflata pe un deal stancos, deasupra orasului Melk, pe malul Dunarii. In plus se remarca prin faptul ca are o activitate neintrerupta de aproape 1000 de ani, fiind infiintata in 1089 de ordinul benedictin din Austria, chemat la Melk de Leopold al II-lea. Manastirea a cunoscut o perioada infloritoare la jumatatea sec. al XII-lea, cand s-au deschis aici scoala monahala si un atelier de copiere a manuscriselor.
Ajungem la Salzburg - un oras care respira istorie prin toti porii, iar de asta te poti convinge usor facand o plimbare lejera prin centru, parte a Patrimoniului UNESCO. Din palatul Mirabell si gradinile sale uimitoare poti contempla privelistea asupra emblemei orasului, cetatea Hohensalzburg. De altfel, asta si inseamna Mirabell Palast, priveliste frumoasa. Un fel de axis mundi este aici Getreidestrasse, locul unde s-a nascut fiul orasului, W.A.Mozart si actualmente una dintre cele mai vizitate artere comerciale din lume.
Cazare la hotel 2/3* in zona Salzburg.

Ziua 4

(VINERI, 28.07.2023): SALZBURG - BAD ISCHL - HALLSTATT - GRAZ
Dis-de-dimineata plecam spre regiunea Austriei Salzkammergut, o zona cunoscuta pentru lacurile numeroase, si este o regiune istorica, numele ei fiind legat de minele de sare, ce au apartinul coroanei Habsburgice. Frumusetea regiunii este greu de redat in cuvinte! Peisajele montane iti taie rasuflarea, iar arhitectura splendida a palatelor din jurul lacurilor te lasa fara cuvinte.
Ne oprim la Bad Ischl, unul dintre cele mai renumite spa-uri termale din Austria, care de-a lungul secolelor a fost un important centru industrial de prelucrare si comercializare a sarii.
In 1853, la Kaiser Villa, Franz Joseph, imparatul in varsta de 23 de ani si Elisabeth, fata de 15 ani, aveau sa se intalneasca pentru prima data, atunci cand povestea lor de dragoste a inceput, dar si ultima data, inainte ca Imparateasa Sissi sa fie asasinata. Resedinta Kaiser Villa este un loc ce a avut o insemnatate aparte pentru cuplul Franz Joseph - Sissi, aici intamplandu-se si alte momente cheie ale povestii, dar toate acestea le veti afla acolo.
Continuam traseul nostru, si ajungem la Lacul Hallstatt, cel mai pitoresc si fotogenic loc din Austria!
Seara ajungem la Graz.
Cazare la hotel 2/3* in zona Graz.

Ziua 5

(SAMBATA, 29.07.2023): GRAZ - ZOTTER - RIEGERSBURG - KASZTHELY
Dimineata vizitam centrul istoric al orasului, cel de-al doilea cel mai mare oras al Austriei, Graz, se afla pe raul Mur si a fost mult timp un popas popular pentru turisti. Printre atractiile sale se numara explorarea multor cladiri istorice, in special in orasul vechi, cu numeroasele fatade baroc. O alta remiza mare este Schlossberg, un deal mare care se ridica in spatele orasului pitoresc. In timp ce sapaturile arata ca zona a fost asezata inca din 800 AD, orasul a fost mentionat pentru prima data in 1128, dupa care a trecut in mainile Habsburgilor si, imediat dupa ce a crescut, a devenit un loc de comert si comert. Multe dintre cladirile care au supravietuit au fost influentate de stilurile arhitecturale italiene, inclusiv Schloss Eggenberg. Ca urmare a acestei abundente de cladiri istoric semnificative, Graz este astazi un important centru cultural care a fost adaugat pe lista patrimoniului mondial UNESCO in 1999.
Mergem mai departe, la Fabrica de Ciocolata Zotter, pe care o vom vizita, iar in pe tot parcursul vizitei pregatest-te pentru degustarea ingredientelor, dar si a produselor finite! Vom afla povestea fascinanta a ciocolatei si etapele tehnologice de fabricare a ciocolatei, toate intr-o atmosfera ludica, plina de arome!
Continuam plimbarea noastra in Landul Stiria cu o vizita la castelul medieval din localitatea Riegersburg - o cetate maiestuoasa care a fost construita in secolul al XI-lea intr-un punct strategic de la frontiera Imperiului Austro-Ungar. Aceasta formidabila fortificatie a rezistat numeroaselor atacuri din est si nu a fost niciodata infranta!
Seara ajungem la Kaszthely, un oras-statiune aflat pe malul Lacului Balaton, din Ungaria.
Cazare la hotel 2/3* in zona Kaszthely.

Ziua 6

(DUMINICA, 30.07.2023): KASZTHELY - SATU MARE - BAIA MARE - CLUJ NAPOCA
Dupa micul dejun avem timp pentru a savura atmosfera tihnita de pe litoralul maghiar.
Localitatea este cunoscuta inca din vremea romanilor, fiind un centru economic important in sec. II d.Hr., iar in perioada Dualismului Austro-Maghiar a devenit cunoscut pentru baile termale din zona. Oraselul baroc este situate intr-o zona romantica, intesata de vita de vie, intre Muntii Keszthely si Lacul Balaton.
Dupa masa de pranz pornim spre casa, urmand sa ajungem in Cluj Napoca in jurul orei 24, in functie de trafic si de formalitatile vamale.

Ziua 1

(MARTI, 25.07.2023): CLUJ-NAPOCA - BAIA MARE - SATU MARE - GODOLLO - BUDAPESTA
Incepem explorarea fermecatoarelor peisaje si castele din ceea ce a fost odata Austria Imperiala la Godollo, pentru a descoperi cel mai faimos si romantic monument al asezarii, care se afla la 30 km de Budapesta, si este cel mai mare castel baroc din Ungaria, Castelul Grassalkovich, fiind si o destinatie preferata de vacanta a Imparatesei Sisi, sotia Imparatului Franz Josef I al Austriei. Vom vizita exponatele interesante ale muzeului, vom gusta prajiturile traditionale din cafenea si vom face o plimbare in parcul plin de copaci umbrosi, avand o atmosfera intima, atat vara, cat si iarna.
Mergem mai departe, in Capitala Regatului Maghiar - Budapesta, pretioasa bijuterie a Dunarii, care este considerata de foarte multi ca fiind Parisul din Est, iar majoritatea turistilor care au vizitat-o afirma ca este unul dintre cele mai frumoase orase din Europa. Formata din trei orase unificate - Buda, Obuda si Pesta - capitala Ungariei este inclusa in Patrimoniul Mondial UNESCO. Budapesta este combinatia perfecta dintre o istorie fascinanta, o pozitie geografica unica si stiluri architecturale foarte diverse. De la muzee care ne poarta intr-o calatorie in timp, pana la centrele termale de relaxare, metropola ofera optiuni pentru o varietate de turisti. Obiectivele turistice sunt numeroase, iar noi le vom trece in revista pe cateva dintre monumentele emblematice ale capitalei: Castelul Buda, Bastionul Pescarilor, Biserica Matia, Parlamentul, Podul cu Lanturi, Bazilica Sf. Stefan.
Un alt motiv pentru a calatori la Budapesta este sa te bucuri de bucataria sa abundenta si delicioasa. Trebuie neaparat sa incercati cateva dintre mancarurile tipice maghiare, precum gulas, langos si Paprikas Csirke.
Cazare la hotel 2/3* in zona Budapesta.

Ziua 2

(MIERCURI, 26.07.2023): BUDAPESTA - VIENA
Astazi pornim in amonte pe Dunare, si ne oprim intr-un alt orasul traversat de Dunare - Viena a fost capitala imperiala si resedinta familiei de Habsburg pentru secole la rand, lucru care a dus la dezvoltarea sa, devenind unul dintre cele mai importante centre culturale si politice in Europa. Cand ne gandim la faimosul oras ne gandim automat la palatele imparatilor si ale nobililor din Imperiu, bulevarde largi presarate din loc in loc cu piete care celebreaza trecutul glorios al Imperiului, teatre si biserici baroc, dar Viena este veche, Viena este noua - si atat de variata: de la constructiile grandioase in stil baroc, pana la Jugendstilul de aur si pana la arhitectura moderna.
Eleganta Vienei este fara egal in Europa, iar asta o simti cel mai bine inconjurat de aroma cafelei proaspat macinate, intr-o cafenea vieneza, unde lumea imbracata sic sta la o cafea si la un croissant in pauza de masa, o traditie veche de aproape 300 de ani, o traditie aparuta mai mult dintr-o necesitate, dar povestea cafenelelor vieneze o veti afla acolo!
Cele mai emblematice locuri ale Vienei va asteapta sa le descoperiti povestile: Piata Maria Tereza, cu ale sale muzee in oglinda, Palatul Hofburg, Graben Strasse, Monumentul Ciumei, Bazilica Sf. Stefan, Primaria si sa nu uitam de Ring Strasse, care are o istorie foarte interesanta.
Cazare la hotel 2/3* in zona Viena.

Ziua 3

(JOI, 27.07.2023): VIENA - MELK - SALZBURG
Servim micul dejun apoi mergem la Palatul Schonnbrunn, care este fosta resedinta de vara a Habsburgilor si se mandreste cu saloane imperiale de lux, o gradina magnifica, prima gradina zoologica din lume, un muzeu al trasurilor imperial, o oranjerie, si multe altele, iar noi vom vizita interioarele vaste si luxoase ale apartamentelor in care a locuit odata Imparateasa Maria Tereza impreuna cu copii sai, dintre care cea mai celebra fiica a sa: Maria Antoinetta, si ale apartamentelor in care au locuit Imparatul Franz Joseph si Imparateasa Elisabeta a Austriei, cunoscuta ca Sissi.
Dupa vizita la palat mergem mai departe, spre Salzburg, iar pe drum vom face o oprire la Abatia Melk, faimoasa mai ales datorita romanului Numele Trandafirului de Umberto Eco, autorul plasand actiunea romanului la Abatia Melk. Abatia Melk este un exemplu superb de cladire in stil baroc austriac, aflata pe un deal stancos, deasupra orasului Melk, pe malul Dunarii. In plus se remarca prin faptul ca are o activitate neintrerupta de aproape 1000 de ani, fiind infiintata in 1089 de ordinul benedictin din Austria, chemat la Melk de Leopold al II-lea. Manastirea a cunoscut o perioada infloritoare la jumatatea sec. al XII-lea, cand s-au deschis aici scoala monahala si un atelier de copiere a manuscriselor.
Ajungem la Salzburg - un oras care respira istorie prin toti porii, iar de asta te poti convinge usor facand o plimbare lejera prin centru, parte a Patrimoniului UNESCO. Din palatul Mirabell si gradinile sale uimitoare poti contempla privelistea asupra emblemei orasului, cetatea Hohensalzburg. De altfel, asta si inseamna Mirabell Palast, priveliste frumoasa. Un fel de axis mundi este aici Getreidestrasse, locul unde s-a nascut fiul orasului, W.A.Mozart si actualmente una dintre cele mai vizitate artere comerciale din lume.
Cazare la hotel 2/3* in zona Salzburg.

Ziua 4

(VINERI, 28.07.2023): SALZBURG - BAD ISCHL - HALLSTATT - GRAZ
Dis-de-dimineata plecam spre regiunea Austriei Salzkammergut, o zona cunoscuta pentru lacurile numeroase, si este o regiune istorica, numele ei fiind legat de minele de sare, ce au apartinul coroanei Habsburgice. Frumusetea regiunii este greu de redat in cuvinte! Peisajele montane iti taie rasuflarea, iar arhitectura splendida a palatelor din jurul lacurilor te lasa fara cuvinte.
Ne oprim la Bad Ischl, unul dintre cele mai renumite spa-uri termale din Austria, care de-a lungul secolelor a fost un important centru industrial de prelucrare si comercializare a sarii.
In 1853, la Kaiser Villa, Franz Joseph, imparatul in varsta de 23 de ani si Elisabeth, fata de 15 ani, aveau sa se intalneasca pentru prima data, atunci cand povestea lor de dragoste a inceput, dar si ultima data, inainte ca Imparateasa Sissi sa fie asasinata. Resedinta Kaiser Villa este un loc ce a avut o insemnatate aparte pentru cuplul Franz Joseph - Sissi, aici intamplandu-se si alte momente cheie ale povestii, dar toate acestea le veti afla acolo.
Continuam traseul nostru, si ajungem la Lacul Hallstatt, cel mai pitoresc si fotogenic loc din Austria!
Seara ajungem la Graz.
Cazare la hotel 2/3* in zona Graz.

Ziua 5

(SAMBATA, 29.07.2023): GRAZ - ZOTTER - RIEGERSBURG - KASZTHELY
Dimineata vizitam centrul istoric al orasului, cel de-al doilea cel mai mare oras al Austriei, Graz, se afla pe raul Mur si a fost mult timp un popas popular pentru turisti. Printre atractiile sale se numara explorarea multor cladiri istorice, in special in orasul vechi, cu numeroasele fatade baroc. O alta remiza mare este Schlossberg, un deal mare care se ridica in spatele orasului pitoresc. In timp ce sapaturile arata ca zona a fost asezata inca din 800 AD, orasul a fost mentionat pentru prima data in 1128, dupa care a trecut in mainile Habsburgilor si, imediat dupa ce a crescut, a devenit un loc de comert si comert. Multe dintre cladirile care au supravietuit au fost influentate de stilurile arhitecturale italiene, inclusiv Schloss Eggenberg. Ca urmare a acestei abundente de cladiri istoric semnificative, Graz este astazi un important centru cultural care a fost adaugat pe lista patrimoniului mondial UNESCO in 1999.
Mergem mai departe, la Fabrica de Ciocolata Zotter, pe care o vom vizita, iar in pe tot parcursul vizitei pregatest-te pentru degustarea ingredientelor, dar si a produselor finite! Vom afla povestea fascinanta a ciocolatei si etapele tehnologice de fabricare a ciocolatei, toate intr-o atmosfera ludica, plina de arome!
Continuam plimbarea noastra in Landul Stiria cu o vizita la castelul medieval din localitatea Riegersburg - o cetate maiestuoasa care a fost construita in secolul al XI-lea intr-un punct strategic de la frontiera Imperiului Austro-Ungar. Aceasta formidabila fortificatie a rezistat numeroaselor atacuri din est si nu a fost niciodata infranta!
Seara ajungem la Kaszthely, un oras-statiune aflat pe malul Lacului Balaton, din Ungaria.
Cazare la hotel 2/3* in zona Kaszthely.

Ziua 6

(DUMINICA, 30.07.2023): KASZTHELY - SATU MARE - BAIA MARE - CLUJ NAPOCA
Dupa micul dejun avem timp pentru a savura atmosfera tihnita de pe litoralul maghiar.
Localitatea este cunoscuta inca din vremea romanilor, fiind un centru economic important in sec. II d.Hr., iar in perioada Dualismului Austro-Maghiar a devenit cunoscut pentru baile termale din zona. Oraselul baroc este situate intr-o zona romantica, intesata de vita de vie, intre Muntii Keszthely si Lacul Balaton.
Dupa masa de pranz pornim spre casa, urmand sa ajungem in Cluj Napoca in jurul orei 24, in functie de trafic si de formalitatile vamale.